Maukie - the virtual cat

miercuri, 26 ianuarie 2011

O replică lui Dragoş

Uite, la Sfântu Gheorghe, liderul local liberal, Mădălin Guruianu, s-a gîndit că ar fi cel mai bine pentru alegerile viitoare să vină oricine vrea să fie consilier local la Sfîntu, cu un CV, o scrisoare de intenţie şi un eseu, gen "Primele mele 90 de zile în funcţia de consilier local". Nu contează că e maghiar sau român, nu contează că îşi scrie eseul în română sau maghiară, doar să se implice. Există o comisie mixtă care analizează propunerile şi va hotărî cine e mai bun. Mie, una, deşi nu am de gînd să particip, întrucît aş cere transformarea oraşului în ceea ce este - şi anume o imensă arhivă, care abia, abia mai poate fi salvată, ceea ce e nerealist şi, pe deasupra, jignitor - mi se pare foarte bună. Îl cunosc îndeajuns pe Mădălin ca să ştiu cu certitudine că îşi va ceda locul întîi, doi şi trei pe listele PNL locale în secunda doi în care va găsi proiecte viabile şi îl susţin în ceea ce face. Eu sunt o cinică prin definiţie, întrucît încă mai visez la Eminescu. Nu există mari cinici care să nu fi fost oribil de idealişti, însă trebuie să recunosc că simţul meu civic e mişcat doar pe anumite paliere. Puterea şi raporturile de putere mi se par definitiv peste - mă rog, da, recunosc, sunt o îngîmfată, mi se par mai prejos de mine, na - puterile mele.
Sigur că toată lumea se va repezi că e o formă de a atrage membri partidului. Aşa, şi? Dacă e în stare să scrie un eseu despre ce ar face în primele 90 de zile în funcţia de consilier, e deja un cîştig pentru cutare ca persoană. Ceea ce, în fine, eu nu cred nici să mă tai. Mai degrabă se vor trezi asaltaţi de toţi frustraţii care îşi imaginează că salvează lumea, doar să le dai ocazia să-i stîrpească pe toţi. E o metodă de a promova pe ştim noi cine, ceea ce mă oripilează şi o să fiu prima care o să dau cu paru'. Băiatul ăla mai are şi de citit - mult - şi de învăţat oleacă de omenie -multă. E o metodă să scapi de giboni, iar gibonii nu te vor ierta, neam.
Ar putea fi toate scenariile, însă cel mai simplu e să te gîndeşti că e ceea ce este: o metodă onestă de a-ţi alege oamenii care luptă pentru ceea ce cred.
E din start castrator să spui unde te vezi la 60 de ani. Viaţa mea e acum, în secunda asta! Acum!
Însă cred că e cinstit pe bune să întrebi cam ce crezi că vei face în următoarele trei luni. 'Ai să trăim.

duminică, 16 ianuarie 2011

Prostii care-mi stau pe limbă de-o vreme încoace

1. Nu, fată, nu, never, nu-mi povesti că ai ciclu. Am avut o şefă tîmpită care obişnuia să vină să zbiere în redacţie şi după aceea trimitea un mail intern că are PMS. Niciodată, în veci, nu mă va interesa ce se întîmplă în chiloţii tăi.
2. Îmi spui "fată" dacă te consider eu îndeajuns de inteligentă să consider asta o tachinărie agreabilă. Altfel, te fut în noroc complet!
3. Dude, deci nu mai întoarce discuţia, despre orice am trăncăni, spre mărimea cîrnatului tău. Nu mă interesează, întrucît nu am nici o aplecare să mă culc cu cîrnaţi. A se lăsa.
4. Nu te pisici cu ochi daţi peste cap în prezenţa mea. Latri la copacul greşit şi mă dezgustă să văd femei care se cred mai deştepte că miaună, nu că ar gîndi şi ele ceva, cum ar veni, săptămîna asta.
5. Nu lătra amoroso, că tot miauni ca un fraier şi e la fel de scîrbos, chiar dacă latri la copacul corect. Hai sictir.
6. Nu vă daţi deştepţi pentru că vă provoc. La mine vine cu tot cu ambalaj, la cei mai mulţi dintre voi e patetic.
7. Nu mă plictisiţi inutil şi jalnic cu copiii voştri. Nu-mi pasă, aşa cum nu-mi pasă nici de iubirile voastre prezente. E plictisitor total. Nu puteţi doar să le trăţi voi înşivă?
8. Nu am nici un chef să discut cu proşti. Da, tăcerea mea în prezenţa voastră înseamnă dispreţ. Nu pot socializa cu imunzi.
9. Orice director de pe lumea asta, ba nu, din Cosmos, poate să-mi sugă pula. Am două magazii: una plină de pule, cealaltă plină de coaie. La alegere.
10. Scrieţi corect româneşte, pentru numele lui Dumnezeu, orice aţi scrie! Îmi răpiţi mulţi ani din viaţă.
11. Nu mă mai sunaţi înainte de zece dimineaţa. Am scris postarea asta la ora patru dimineaţa. Doar noaptea mai scap de cretini.

De unde mă citesc

free counters

Persoane interesate

Despre mine

N-am cine stie ce de spus, ma cam fascineaza lumea, restul e...literatura