Maukie - the virtual cat

marți, 31 ianuarie 2012

Aici, la Albion, sezum si bocim

De mila, evident. Pentru ca e megasuperultra greu sa o iei de la capat cu absolut tot, dupa ce tu te-ai cam termenat. Mai ales pe sistemul meu usor abulic, vanitos pina-n pinzele albe - zic vanitos, in sensul de trufas aiurea-n tramvai, nu orgolios, orgoliul inca mai are un "ce" luciferic, de-ala, romantic -, cu vesnica mea aplecare (incapatinare) catre adevar si dreptate - De ce o tii pe fata aia, in locul meu, nu spun eu, o spune toata lumea, se misca exact ca o molusca beata, raspuns, Pentru ca are Nino, atunci de ce ai tinut-o ca gaia matul doo luni cu, wow, Bianca, you're absolutely amazing, it's gorgeous, you're fantastic - nu, nu exagerez deloc, asa vorbesc ei- ma rog, you've got the picture -, catre tot felul de evidente - gen, ti-am platit chiria, imi vad de treaba mea, lasa-ma-n pace!, nu, a, ai lasat un buchet de flori pe masa din bucatarie, ca, in prostia ta, ai crezut ca lalelele mov in ianuarie sunt frumoase, ia, de-aici, si, zdrang, m-am trezit cu ele inghesuite in dulapul cel plin de intuneric, a, vrei sa dormi? ia de-aici usi trintite la 4.30 in za morning - pe-asta, cel putin, am reusit sa o inteleg, ca pleca la serviciu, still -, da' cum pula mea sa bagi florile in dulap, bre, Natalio, arza-te-ar focul florilor, sa urli la mine si sa te isterizezi ca-mi suna telefonul la 9 dimineata (????), pina ma scoti din stupoarea mea de a fi noua in sufletul meu vechi si sa ridic vocea si sa-ti replic ca, gata, m-ai scos din pepeni si ca Fuck the fucking off my back, you ugly, impotent bitch, I'm fuckin' fed up with your stupid attitude, da, inventez injuraturi si-n engleza si, evident, sa fiu teribil de nefericita ca mi-am pierdut calmul, nu pentru ca nu mi-ar face mare placere sa injur, ca asa-s eu, injur, nu bat, dar pentru ca evidenta e alta, iar Natalita, pe linga faptul ca-i stupida ca o izmana, are si menirea de a-mi proteja acoperisul de deasupra capului (hihi), de a munci ca un barbat si, dupa mine, extrem de greu, pentru o fiinta de numai 24 de ani, insa, dom'le nu vrea si pace sa ma ierte pentru faza de Craciun - aia la care eu am reactionat corect si am strigat nevasta, iar ea a reactionat ca un leton beat. Culmea e ca nevasta - Angela - e fantastica, nu s-a suparat nici pe mine, nici pe ea. Si are tot vreo 23 de ani.
Acum sunt intre doo servicii, de patru luni de cind sunt in Anglia am reusit sa cistig in jur de 1.700 de pounds - iextrem de putin - vorbesc cu marea, in continuare, de zici ca-s ala, cum il cheama, Catalin Crisan, si incerc sa ma regrupez pentru urmatoarea etapa. Gen, sa maninc, ca am ajuns, deja, la 65 de kile. Stiu ca e ideal la inaltimea mea, dar nu, nu e ideal in conditiile in care iti vin pantaloni marimea opt englezeasca, iar tu ai venit cu marimea paispe, nu de alta, dar... banii e pretiosi si nu pot pentru ca sa-mi permit.
In acelasi ton, nu-mi place de nici o culoare zimbitul de "pentru ca asa e politicos", asa ca zimbesc din suflet, si ma opresc cu batrinicile pe strada la o palavra, la o tigara si, mai ales, nici ca am pomenit asa ceva, TOTI bebeii incep sa rida ca niste apucati cind incep sa ma strimb la ei.
Nu mai vorbesc de unele atitudini, gen rigiitul unuia care a trecut de vreo trei ori, ostentativ, pe linga noi la ASDA, nu mai vorbesc de Mark, un tip absolut misto, pe care-l doare la freza ce nationalitate ai, doar sa ai simtul umorului, nu mai vorbesc de niste romani absolut minunati, Toni si Laura, oau, deci jos orice sapca, nu mai vorbesc de multe.
Doar ca e infinit de greu sa fii nou intr-o lume veche si vechi intr-o lume noua. Cred.

vineri, 27 ianuarie 2012

Ah, ce veche e lumea romaneasca

Nda, ni s-a spart o tava in casa si apa a curs fix pe lampa cu curent electric si cu bec ecologic. Io, care mi-s terifiata de electricitate, sadeam si ma uitam mumificata cum face becul scurt-circuit. De ce sa murim doar inecati? Mai bine sa murim si electrocutati. Vine landlordul, se uita si zice ca va putea rezolva problema in doo zile. Sa mori tu? Si eu unde ma spal, intre timp? Si faptul ca nu prea vreau sa ard de vie, unde se pune?
O alta prietena mi-a spus ca ea avea grija de batrini. Si o murit, cum e legea firii, unul dintre ei. Agentia de inmormintare nu lucra simbata si duminica, iar aceia au inchis casa si au lasat mortul in casa doo zile, ca popa. Doamna - ca era o doamna - a putrezit doo zile in legea ei si in aer liber, cu casa inchisa.
Aud un meleon de povesti reale, toate avind implicate autoritati britanice si, inca, nu ma decid daca astia-s cu mult mai timpiti ca noi. In fond, sunt abia de patru luni aici.

joi, 26 ianuarie 2012

Ca tot veni vorba...

Sunt fascinata de Radu Vancu si de ce face el acolo-sa, pe blogul lui. Mereti si voi de cititi aici http://raduvancu.unspe.com/ Desi nu am luat niciodata in serios bloguiala si, desi mi-am tras de una singura - uneori! - citiva pumni in cap, trebuie sa recunosc in mod public si zgomotos ca Radu Vancu face exact ceea ce se numeste istorie literara vie, pe care o "vezi" in timp real. Bine, asta asa, la un ochi din afara, dar la un ochi dinauntru - o fi cel cu glanda pineala? desi nu m-a ritualizat nimeni lately - pur si simplu nu ma mai satur citindu-l si nu am nici un pic de rabdare pina scrie din nou. Adevarul e ca l-am stalkuit demult, de pe vremea lui Sebastian (Balthazar Bux) in vis, insa am tacut ca pestele-n apa, ca nu vroiam sa zic la nimeni. Ca eu sunt contaminanta.
Imi place politetea, tandretea, omenia, discretia,naturaletea, acribia si un umor care - pana mea!- se devoaleaza treptat, fara nici o stridenta. E un umor tandru, pe care el are grija, ca o bunicuta, sa-l pastreze asa.
E si un semn pe care eu l-am indelung - 20 de ani? e, e? - asteptat ca naste si la Romania oameni.
Bai, Radu, minunat. (Desi, nu te supara, baga oleaca de regim).

De unde mă citesc

free counters

Persoane interesate

Despre mine

N-am cine stie ce de spus, ma cam fascineaza lumea, restul e...literatura