Maukie - the virtual cat

luni, 18 iulie 2011

Harry Potter, ultima parte

Sunt fan filmele "Harry Potter", pe atît pe cît nu-mi place cum e scrisă cartea, sau tradusă, e un soi de lectură pentru d-alde retarzi ca mucifelnicul ce insistă să se bage singur în mă-sa, scorchfield pre numele său de zămuitor cu curent electric.

Dar filmele, vai, filmele. Nu ştiu iexact de ce sunt atît de captivată de toată povestea din filme. Pe de o parte, cred, povestea în sine, nudă, scheletul poveştii, pe de altă parte toate gadget-urile demenţiale şi toate poveştile paralele, cu veşnic gentle giant care e Hagrid, un soi de Sfîntul Francisc în varianta de bestiarum - deci am rîs cred că vreo săptămînă cum îi arde barba micul balaur eclozat dintr-un ou pus pe foc :-))-, Dumbledore cel superultra ţesut între toate firele poveştii, Minerva McGonagall cea pisică atoateştiutoare şi păzitoare şi cu un apetit simpatic foc pentru bîrfulete la cîrciumă - scena în care Harry află că naşu-său e Sirius, din "Prizonierul din Azkaban" - şi, evidement, genialul Severus Snape, care e, normal şi indeed, iubit de toată suflarea feminină a lumii. Ah, Severus, dac-ai şti ce ciorbă de fasole cu tarhon ştiu să fac... Anyway, ăăăă, unde eram? Aha.
Deci ultima parte, care mi-a relevat mai mult ca niciodată că Voldemort, ăsta, în pana mea, nu mişcă un pai. Cel mai mare vrăjitor, cel mai coios stăpînitor al relelor di pi lumea aiasta, cît şi oricare, şade şi-o freacă. Nu face nimic interesant. Ba se adapă cu sînge de inorog şi trăieşte la altul în cap, ba Wormtail îşi taie o mînă ca să-l scoată din scutece, ba alţii fac altele. Şi, cînd apare, într-un final, n-are nas. Coate-goale şi maţe-fripte nu e în stare nici măcar să-l bată-n baghetă pe Harry şi, în afară de Avacadavra, nu prea ştie vrăji decente. Ba, piţifelnicul se împarte în şapte Horcrux-uri, şi nu e în stare să se facă pe sine un Horcrux de-ăla ţeapăn, îl face pe Harry, şi-şi mai şi trage un topor în propria-i problemă, că tot vrea să-l killărească pe ăsta mic. Nu porneşte nici o Apocalipsă, se rupe-n fumuri, de-astea. Păi, e frumos, domnule Voldemort? Plus că Nagini e furat din "Cărţile junglei", a lui Kipling. Muhuhuhult mai tare m-au speriat Dementorii ăia (care rimează cu trîntori), ca să nu mai vorbim de Phoenix-ul lui Dumbledore. Aia pasăre, în stare să scoată ochii basiliscului!
În rest, am adormit încercînd să revăd prima parte din The Deathly Hallows şi striga filmul prin casă şi mă trezeam un sfert şi cică închideam calculatorul. Greşit. Iar striga Harry Potter, iar deschideam un ochi şi întindem o mînă. Da, deci am reuşit să închid calculatorul o singură dată de cinci ori.
By the way: Dobby, you'll be forever in my heart.

7 comentarii:

Mai bine fara spunea...

Taps
Daaaa, Snapeeeee..... Hai să te inervez şi să-ţi deconspir finalul, cu un Snape pe care Voldermort îl avacadavrează, iar Harry îi culege lacrimile şi vede în Pensiv că a existat o nemaipomenit de frumoasă poveste de dragoste între Snape şi Lili, mama lu' Harry şi că s-a aliat cu Voldemortul la cererea lui Dumbledore :-) Na, că ţi-am stricat surpriza.
Mi se pare că am văzut Galaxy Quest, dar trebuie să revăd.

În altă ordine de idei, Isuciul se leagă de mine pi blogul pientru bolnavi de prostată şi, cică, "Te duci pe blogul ei şi îi zici "Vaco, tu nu gîndeşti" şi imediat te alegi cu o baligă-n cap". Sigur, de obicei, cînd îmi zice cineva "vaco", eu îi dau o floricică şi o bere.
Io pe-ăsta îl caut şi îi şi trag vreo trei şuturi în buric.

Mai bine fara spunea...

Taps
Ai perfectă dreptate şi măgăria se termină aici. O să las o vreme activată moderarea comentariilor şi voi trimite direct în spam toată mizeriile şi basta. Bătălia cu Suciul n-are nici o miză, poate doar mahala. Dar, dacă rezist o vreme la mahala, nu pot s-o duc prea mult, că mă plictisesc. Nici n-am cu cine să fac un schimb ţapăn de înjurături, ăla o tot ţine cu morala lui de frizează lobotomia, gen "Oamenii este răi, viaţa e grea, biancas e o vacă". Nda.

Daaaa? Mă bucur, nici eu nu am de-astea,"Nuuuu, nu-mi spune finalul". Oricum, cele mai bune rămân, hotărît, primele trei, numai că aş fi vrut mai mult Dobby în ele. În rest, ca în viaţă, e cam boring p măsură ce cresc, efectele speciale nu mai sunt aşa de spectaculoase, iar detaliile acelea geniale - cu valiza care se face singură, scrisorile urlătoare, cu tigaia care se spală la chiuvetă şi pulovărul care se împleteşte, cu harta şmecherilor, şi alelalte - cam dispar. Dar no, trebuie văzut tot, pentru că e un fenomen. Se pare că, peste toate, nevoia noastră de poveste e uriaşă.

Mai bine fara spunea...

Mvaiiiiiiii, ce profan, dar ce profan, să uite el de Vâjthaţ! Quidditch, pre original. Daaaa şi eu cu condiţia să nu-mi vrăjească Dobby mingea să alerge aia ca nebuna după mine să mă bombardeze. Aiiii şi cînd profesrul ăla îndrăgostit de sine, Gilderoy Lockhart, îi transformă mîna ruptă în muci! :-)))
Da, hotărît, primele trei filme... minunate. După aia nici nu mai joacă Vîjthaţ :-((( Se duc doar la un campionat de ăla mondial între vrăjitori, întrerupt de dementori.

Mai bine fara spunea...

În acelaşi spirit, nici eu nu termin niciodată de citit o carte bună. Practic şi cu mîna pe inimă cred că am recitit măcar de cinci ori absolut tot ce am citit şi mi-a plăcut. Nda, "Critica puterii de judecare" cred că a rămas la cinci citiri, că după aia am împrumutat-o şi dusă a fost.

Mai bine fara spunea...

P.S. Ai văzut reclama de pe Facebook, pe care am pus-o la mine? Dacă n-o ştii cred că o să-ţi placă...

Anonim spunea...

Vraja aia se numește Avada-Kedavra, domnule inteligent. Dacă nu ești capabil să înțelegi lectura, nu comenta. Wait... Tu nu ești în stare nici să scrii corect din punct de vedere gramatical. Jalnic.

Anonim spunea...

Uatever?! o_O

De unde mă citesc

free counters

Persoane interesate

Arhivă blog

Despre mine

N-am cine stie ce de spus, ma cam fascineaza lumea, restul e...literatura