Maukie - the virtual cat

miercuri, 20 iulie 2011

Zile

Mie - cel puţin acum, la 40 de trandafiri în ghiveciul vieţii, deşi nu văd vreo mare diferenţă de la 20 de primăveri, în acelaşi ghiveci -, nu prea îmi place să o tot întind aşa, cu existenţa, cu alea, alea, copiii, familia, lucrurile mici de iubit, lalalalalala. Sigur, nici deşertul aprig dezmăţat în soarele torid al copacului care cade în pădure fără să-l audă niminea - deşi, ca să zic aşa, ferice de el -, însă trebile astea cu uri faţă de perfect străini, ca şi cu iubiri faţă de aceiaşi perfect "Celălalt", mă termenă. Nu va fi şi iubirea asta minunată a mea de nepot incredibil, perfect străină pentru alţii? Sigur, nu pot să-l iubesc mai puţin, însă nici nu cad în capcana de a-l iubi eu cît pentru toţi şi de a-i crea acest complet fals orizont de aşteptare, să fie iubit toată viaţa, aşa cum îl iubesc io. Ca să zic aşa, dude, io te iubesc de aici şi pînă aici, restul, oricine, te iubeşte cu limita lui.
Aşa că ieri noapte, după ce ne-am hlizit ca proştii la "Robotzi" şi am jucat Conquiztador, el, cică: "Da' pot să dorm cu tine?", "Poţi, dar dacă sforăi sau dai din craci, te arunc pe geam. Şi să nu mă iei în braţe că mă sufoc şi te arunc pe geam. Şi să nu vrei apă sau pipi la 2 noaptea şi să mă trezeşti, că te arunc pe geam. Şi să nu diverse, gen adormim pe desene, că te arunc pe geam". La care el, frămîntat rău de gînduri: "Nuuuuu, o să fiu cuminte. (După o pauză de gîndire şi întins cu mîinile sub cap). Mie mi-e frig, putem să închidem geamul?"
Şi am adormit amîndoi ca doi greieri turbaţi de căldură, cu mine recitîndu-i din Harry Potter cu cea mai persuasivă voce a mea şi cu puişorul meu mort de somn spunînd pe trei sferturi adormit: "Dar cu un degeţel pot să te ating?". Da.

6 comentarii:

rod spunea...

Trebuie sa remarci totusi ca cei cu ura fata de straini sunt mai putin impostori (nu si mai putin repugnanti) decat cei cu dragostea kindovexlcusiva fata de Celalalt, genul care nu sunt iubitori de oameni in general ci sunt iubitori numai de ce "este al lor", numai de ce se atinge de ei, genul ala lipsit de tandrete genuina, genul care n-ar putea iubi o planta, in sensul de a purta de grija de a da din stupid timpul lor o juma’ de ora pt bibilit o planta.
la aia cu ura fata de straini este pe fata : they hate people si sunt hateful people in aceeasi propozitie, prin aceeasi manevra onesta.

Si in rest, mort de ras, bine ti-a facut copilul ca te-a pus sa inchizi geamul, sa te inveti minte sa mai extrapolezi liniar simtul umorului de la 40 de anishori la 7 (8?).
La multi ani, fericiti si cu dragoste

Mai bine fara spunea...

Rod
:-)) Da, bine mi-a făcut copilul şi eu am murit de drag. Acum are deja 10 ani.

Poate că ai dreptate şi sunt mai puţin impostori, dar punctul de pornire este la fel de corupt/viciat. Iubirea şi ura sunt cele mai intime şi mai puternice sentimente şi, cu adevărat onest, ar fi să te rezumi la a fi, oarecum, călduţ, la cei pe care îi cunoşti pentru că ai avut drept agenţie de socializare curentul electric, recte calculatorul.
Sigur, uneori te ia valul, dar cît te poate lua valul, atunci cînd eşti pe deplin conştient că oferi o parte şi primeşti, la fel, o bucăţică mică? E caraghios şi stupid.
Iar isuciu ăsta este de un tembelism absolut deşănţat, iar cînd i se oferă a taste of his own medicine, e mai jignit ca un ghiocel. De unde se vede o mistificare, sau o automistificare, care nu poate fi decît total scîrboasă.
La mulţi an fericiţi şi minunaţi şi ţie şi mai scrie-mi, că mi-este dor de cugetările dvs.

P.S. Domnul Aurel Mandarinescu mi-a trîntit netam-nesam vreo 13, 14 mndarine. E absolut miraculos.

rod spunea...

Nu mai scriu măi că nu mai pot sa sufăr cum scriu. Cujetările ar mai fi cum ar mai fi dar stilul mă omoară. Atat de afectat, lipsit de elementară naturaleţe că nu mai indrăznesc să calc pe blog să nu văd hârcile la faţă, hârci striking poses de colectible barbies. Ţepene şi cu stupid ifose de uite ce classy smarty pants. Anyway forget me.
uită-te la tine, du-te la biserică, worship your talent daca o crezi pe aia cu chipul si asemanarea

dacă dimportiva crezi că esti intamplătoare: pray don't tell me

rod spunea...

Dar despre :
Cel mai tare m-am distrat cand am scris un cometariu pe blogul ala, foarte incantata ca am gasit o recenzie la poate romanul meu favorit de Faulkner,

(care Faulkner imi place atat de mult ca n-as putea sa spun decat ca pe unele din cartile lui le-am citit mai usor si pe altele mai greu dar de placut mi-au placut toate)

Si nu pot pentru ca sa iti descriu indignarea, stupefactia omului la dovada ca acel post, i s-a putut parea cuiva (mie) accesibil. Accesibil?!! atat de accesibil incat am considerat ca as avea ceva de adaugat, sau nu de adaugat de substras, sau de spus in alta lumina, caci nu exista nimic de adaugat si nimic de substras si nici o alta posibila lumina sau alta posibila sensibilitate cu care se poate citi acel roman.
Nu exista alta sensibilitate si alt mindset si nimic:
nu exista nici macar doar right or wrong!
Exista doar right and VERY WRONG, HORRIBILY WRONG. Deci nu s-a putut formula un comentariu la comentariul meu, adica locul fusese spurcat, o musca asezata pe tort, la clasa domnului nu se scobeste din tort cireasa intinata de musca ci se arunca tortul cu totul. Cel putin ! dupa care se chema eventual deratizarea, nu stiu...
Deci nu s-a scris un raspuns la comentariul meu, s-a scris un post intreg, trebuiam pusa mai jos decat m-ar fi pus un vaco !
Vaco era déjà a mi se adresa direct, ba mai mult a admite ca pot sa inteleg limbajul dansului ceea ce era the point he was trying to make si sa nu exageram cu gentiletea (ca am incercat sa-i gasesc una si am crezut ca am gaist: gentiletea de a lasa orice cometariu sa apara, care era defapt ori o scapare ori o capcana)

In fine si atunci a scris un post intreg despre cum cred unele creaturi, n-ar sti el de ce fel sa fie aceste,
Ca au inteles ceva citind Faulkner sau in general ca au inteles ceva citind ceva in afara situatiei reglementare in care au o calificare (si anume de critic literar).
Si eu care sunt a strong believer in high education m-am socat la randu-mi, m-am oripilat de-a dreptul la idea ca poate doamne freste am ceva in comun cu gandirea lui. Aproape ca mi-a venit sa plang.
Deci eu incerc sa ma indepartez nu sa-mi reamintesc experienta scrisului pe acel blog.
In general mi s-a facut frica de oameni de cand citesc bloguri. I shut down operations si oricata cafea ar fi sa beau si sa-mi vina sa scriu sper sa am taria sa nu mai deschid pravalia cu idei.
să shed numa la umbra storurilor trase si sa

Mai bine fara spunea...

Rodicutzix

Ce trist şi ce frumos, copilush... uăf.
De uitat n-o să uit, ba, de la una dintre postările tale mi s-a făcut un dor nebun de Tarkovski, deşi mi-e din ce în ce mai greu să mă uit, atît e de înnebunitor, inuman şi total misterios de frumos. "Andrei Rubliov" am reuşit să găsesc doar cîteva scene, dar am - nu ştiu cum să zic, atîta lume stîrneşte în minte şi în suflet - "The Stalker" şi "The mirror" şi cîteva fragmente din Rubliov. Aşa încît...
Dar numai tu ştii şi poţi decide. Te îmbrăţişez cu mult drag, sweet fancy amazing panties.

Mai bine fara spunea...

Rod mic
Acum am văzut comentariul mai lung, nu ştiu de ce intrase la spam.
Ai dreptate, într-un fel, în alt fel... Deşi şi eu sunt blogeriţa compulsivă, d emulte ori mă iau cu mîinile de cap de ce-am scris. Pînă la urmă, ale naibii cuvinte, te personalizează şi te transcriu într-un mod imperfect, că tu mai ai şi limbaj non-verbal şi şi o mare mlădiere-modulare în voce, care separă înjurătura groasă de înjurătura ca o marcă a bunului-gust -ştiu, greu de înţeles - etc. Poate că e un bun exerciţiu de vorbire scrisul ăsta, aşa, de-a-n pulea pe bloguri. (Cazul meu). Eu m-am speriat la Hunopolis pe blog de toată confuzia cu alş, dar mi-a trecut relativ rapid. Ei, şi? Să fi văzut pe bune cum înjur eu, de-i flutură pe bune ăluia părul în cap.
Virtualul... ca Dumnezeu, parcă ar fi, parcă nu apăs butonul, parcă scriu, parcă rîd. Însă eu exist. Şi ce scriu nu scriu pe nici un blog. Asta este.

De unde mă citesc

free counters

Persoane interesate

Arhivă blog

Despre mine

N-am cine stie ce de spus, ma cam fascineaza lumea, restul e...literatura