Maukie - the virtual cat

sâmbătă, 31 iulie 2010

Dedicatie mie

http://www.youtube.com/watch?v=vPcnGrie__M Poate că merit.

vineri, 30 iulie 2010

Dedicaţie Tapirului aberat

... sau berat, după cum devine. http://www.youtube.com/watch?v=UIy-2BbvoPY&feature=related

joi, 29 iulie 2010

Chef cu Mozart

Păi, da, ruşine să-mi fie că azi-noapte la ora 11.00 ascultam Mozart şi Lou Reed. Pe rând, aşa, domol cu starea mea de pisică solară. Şi dă-i, bătăi în uşă, telefoane, zbierete incontinente. Că nu respect programul de somn. Bine, e foarte adevărat că aria din "Flautul Fermecat" a Reginei Nopţii are nişte acute, dar, iarăşi, bine, că sunt de o puritate şi de o catifea exact ca pielea mea de nou-născută. N-ai să vezi. Un batalion de masculi cu spume la gură îmi dărîmau uşa, să le dau socoteală. Credeau că fac chef cu Mozart. Dude, deci mi-a căzut falca până la placa tectonică din Vrancea. Normal că vocea mea nervoasă face bucăţi orice zid aşa că a răsunat valea de zbierete. Eu nu prea pot, nu pot, pur şi simplu, să aproximez tembelismul, nu e în ceea ce înţeleg simplu. Bine, nu e ok, e muzica prea tare, dar vii la mine la uşă şi îmi spui să dau mai încet. Te comporţi, în orice caz, relativ civilizat oricîţi nervi ai avea. Nu faci spume la gură şi te erijezi în justiţiar. Vecinul, de o rară cretinătate, s-a dus la panou şi mi-a oprit curentul electric. Nu ştiam dacă să rîd sau să chem poliţia. După aia a venit şi administratorul care urla la mine că fac chef. Păi, nu, nu fac nici un chef. Am ţinut-o într-un balamuc pînă pe la vreo unu.
Iar astăzi, mare interviu, mare şi fără să îmi dau seama l-am pozat pe adjunctul ISU, un om foarte ok, de altfel, cu un un dulap pe care avea pizde care şi-o trăgeau una alteia. Dacă nu şi-o trăgeau, îşi arătau interesele. Am rîs vreo doo ore. Cred că ar trebui, în continuare.

P.S.: Am uitat, însă cea mai tare fază a fost de dimineaţă, cînd mi s-a spus că o reporteriţă a întrebat de ce a importat România 170 de TONE de sânge. Au, asta a durut!

miercuri, 28 iulie 2010

Diverse

Cel mai bun lucru atunci cînd nu ai nimic de făcut este să nu faci nimic. Să te topeşti în marele calm latin, grecii sunt cam turbulenţi. Să te întinzi ca o pisicanie din toate oscioarele şi din toate venele albăstrui care-ţi apar peste noapte. Să te uiţi în nişte ochi galbeni, să ignori alţi ochi, să te fîţîi şi să te răsfeţi ca unul sărit din timp. Să-ţi cumperi "Cireşarii", în ediţie nouă, să îţi freci mîinile de resturile de copac lăsate de hîrtia vai. Să comunici extrem de puţin, pînă spre deloc, că-z doară mai putem să păstrăm secrete mici. Să te distrezi cu propria ta voce pe care nu ţi-o recunoşti niciodată reprodusă de o maşinărie, că altfel sună în urechea internă. Să baţi aceeaşi stradă şi să-ţi plouă în gură de la cireşe coapte - ACUM!!! - în Sfîntu Gheorghe. Să îţi dai seama de efectul devastator al energiei statice. Să Mozart, obvious. Să fii sunată şi înjurată că nu eşti rrrrromân. Neacs, nu sînt, o fi grav că sînt doar om? Copchiii care nu mă slăbesc cu zbieretele - eu, parţial calmă şi visătoare: "Măi, copii, de ce ţipaţi?", ah, ce...ce... nu vreau să zic - şi vecinii care bat covoare, care praf se pune instant la loc pe covoarele lor. Mă uit şi nu zic nimic. Inundaţii, evident, oameni de aur şi miere, de la care am plecat cu o pîine în braţe. Miros de lapte, miere şi fistic. O oglindă oarecare, fără să reflecte nimic. Bunătate pe pîine fără nici o cauză. Aşa zic.

vineri, 16 iulie 2010

As me, as usual

S-o mai sinucis o fufă care se credea maichel jackson's et company. În afară de totala propensiune a mea către rîs homeric, dincolo de orice dramă imbecilă o mai fi avut cumătra - îmi veţi recunoaşte că ar fi devenit o cumătră, fix ca Iordăchioaie şi restul - stau forever să mă întreb de ce pula mea 99,9% dintre români cred în perfecta imbecilitate a instituţiei bisericeşti. Ce biserică, mamaie, cînd tu îţi baţi nepoţii cu nuiaua, crezi că e bine, iar bărbatul tău violează nepoţi? De unde ies toate mătuşele, cu dinţi cadaverici - mă rog, o lucrare - ca să povestească că tu ai fost botezat şi ai îmbrăţişat ortodoxia ca pe calea ta de urmat? De unde ies popii ca popândăii să spună că la ortodocşi nu se poate cînd e exact la fel şi la catolici? De unde vine instituţia asta imbecilă care e doar o mascaradă sinistră şi irevocabilă de vreo doo mii de ani? Cine sunt aceşti imbecili care îmi dau interzis la iubire, dacă nu trece prin instituţie? Ce fel de om, ce fel de Biblie îţi spune să urăşti mai mult decît iubeşti? No, lua-v-ar naiba pe toţi, bre, în ordine ierarhicăăăă, aaaaaaaaamiiiiiiinnnnn. Şi să ştiţi că un lucru extrem de simplu se întîmplă: legătura unui om cu Dumnezeu nimeni nu o poate negocia. Nici o popă. Niciodată.

P.S. M-am lăsat dusă de val. Că nu-s instituţie, dar eu cred că şi copiii nebotezaţi şi sinucigaşii, şi femeile care intră neacoperite în biserică şi în altar ar trebui să aibă parte de iubirea pe care noi doar o împărtăşim, nu o dăm. Cine dă e altfel, vite instituţionale bisericeşti.

Ah, da, îngrozitor pentru biserică: I-am luat mamei Saprosan şi am futut florile de mandarin între ele, iar eu m-am futut între mine. Oh.

Iubirea e infinită. Nimeni, nici un preot, niciodată, nu-mi spune că durează pînă te sinucizi. Să vă fie ruşine, ticăloşilor. Aţi uitat complet. Propriul meu suflet în faţa a ceea ce cred este judecata mea.

duminică, 11 iulie 2010

Chemarea strabunilor

Taman ce am revenit din oraşul natal şi moldav. Cu creierii tocaţi mărunt, se înţelege şi uite ce am primit de la drăguţa de Ara. Foarte tare!

Definitii noi extrase din Moldovian DEX 2009

PRUDENT = pasta de dinti cu extras de prune
MONOLOG = olog de un picior
BIOLOG = olog de ambele picioare
SEXOLOG = olog de 6 picioare (de ex. miriapod sexolog)
MANIPULARE = manevrarea penisului cu ajutorul māinilor
ATĀTAT = fara sāni
AMĀNAT = fara māini
ĪNCHINARE = transport catre China
ĪNVINUIRE = procesul de fermentare a mustului
ĪNFOCARE = transformare īn foca
GHINIOANE = varianta moldoveneasca pentru ardelenescul Bine,Ioane
ĪMPRASTIERE = rezultatul procesului prin care betivii se fac prastie
BIZAR = zar dublu
MACEL = mac mic
MICROSCOP= scop marunt
ĪNVIORAT = Prevazut cu vioara
LESINA = pe unde merge le tren
MERITORIU = teritoriul ocupat de livada de meri
CIMBRU - marca postala din Banat
BASCA - femeie din Pirinei, cu marginile īndoite īnauntru
AMPULA - amintiri din tinerete
HAITI - grupuri de lupi flamānzi care bāntuie prin judetul Botosani
BIRMANIA - predispozitie maladiva a unui ministru de finante de a pune noi taxe si impozite

De unde mă citesc

free counters

Persoane interesate

Despre mine

N-am cine stie ce de spus, ma cam fascineaza lumea, restul e...literatura