Maukie - the virtual cat

marți, 8 decembrie 2009

Postume, cum s-ar zice

Deşi am crezut că o să mi se usuce mîna din cot şi o să cadă singură, am votat, din nou, cu Antonescu, adică Geoană. Din păcate, sau din fericire, nu se ştie încă, a ieşit Băsescu, m-am culcat cu un preşedinte, m-am trezit cu altul. Mi s-au părut foarte drăguţi toţi susţinătorii de pe la televizor, inclusiv Vadim, ai ambelor tabere, toţi susţineau că mai fac o revoluţie, sau că iese cu război. Dragilor, am o veste: România îşi face revoluţiile, chiar dacă unii preferă să le spună lovituri de stat. Între camarila băsesciană sau cea pesedistă n-am cine ştie ce elanuri, problema rămâne aceeaşi: cu cine faci guvern, cu cine ieşi din criza politică? Simptomatic pentru "economia de piaţă" a României este că o criză politică nu numai că provoacă, dar şi susţine o criză economică de proporţii. Se mai îndoieşte cineva că nu avem economie? Hî.
Situaţie în teritoriu: a trecut Băsescu prin Covasna, Udrea, Blaga au promis bani şi banii au venit. 65% dintre covăsneni au votat cu Băsescu, deşi UDMR este în coaliţie cu Antonescu. Voturile nu s-au cumpărat, stimaţi telespectatori, prin mită electorală 3 pateuri, ci prin miliarde de lei şi prin "ce vreţi?" "ce daţi?". Nu va mai conta nici o secundă că ne îndreptăm cu paşi extrem de repezi către o dictatură aproape militară, gen cine nu-i cu mine e împotriva mea, nu contează nici o secundă că dragii mei intelectuali din Bucureşti sau din SUA nu pricep cât de abject e PD în teritoriu, ce meschinărie ordinară şi la ce mijloace de şantaj recurg ca să obţină ceea ce vor. Vă faceţi mari, mari iluzii dacă vă imaginaţi că PD, acum, e altceva decât ceea ce a fost FSN. Aceeaşi baroni locali, dar de altă coloratură şi încă şi mai porniţi, că ăştia n-au apucat să devină baroni, dar tare mai tînjesc. Pentru că omul e mic şi prost, nu-i pasă cîte cărţi ai citit, da' îi pasă cîţi bani îi dai.
Aş fi o ipocrită să zic că mie nu-mi pasă - ia, daţi-mi mie cîţi bani aveţi -, dar nici nu m-aş vinde. Ei, ai noştri udemereşti din coaliţia lu' Antonescu, l-au votat pe Băse, că le-a dat bani. Să ne trăiască, dragi români. Am ratat, din nou, şansa pe care am avut-o după 1989, aceea de a avea o deschidere cu adevărat europeană, prin Klaus Johannis. Suntem nişte imbecili.

10 comentarii:

Mai bine fara spunea...

@Tapirache, măi
Johannis şi-a condiţionat participarea în Guvern de păstrarea şase luni a postului de primar de la Sibiu. De ce crezi tu oare că a făcut schemutza asta? La cât minte pesedeul îi vedeam dându-i lu' Johannis o muie scurtă, fără probleme, numai că băiatul şi-a luat marja de siguranţă stop joc. Şi atunci eşecul guvernării ar fi căzut pe seama pesedeilor şi a lui Antonescu. Tu n-auzi că am simţit că-mi ies bube că am votat cu Geoană? Dar era o soluţie. Acum, ce facem? Alegeri anticipate sau curvăsăreală de compromis, să ne luăm amărâţii de bani de la FMI?
Mai bine la zen, zic eu, deşi mă enervează de mor toate cultele astea asiatice ambalate a la occident.
Câ6t despre mămuca Rusia...n-o ignoră ea SUA, bine că ne-am trezit noi...

Mai bine fara spunea...

@Taps
No way, baby, cu imaginea lui Basescu. Faza cu johannisul era si repararea vinei străvechi faţă de nemţi, care nu ne-au iertat niciodată pentru '44 şi aceea, dacă vrei, populiste la nivel internaţional, că nu avem nimic cu minorităţile, gen SUA nu are nimic cu negrii. Să fim serioşi, astea-s de show, problema e că, la un anumit nivel, ambalajul ăsta chiar funcţionează. Sunt o grămadă de reclame care încearcă să mă convingă să le cumpăr produsul pentru că au îmbunătăţit ambalajul, de rămîn interzisă, cum dracu' le trece prin cap să mă convingă să cumpăr ceea ce oricum arunc la gunoi.
Eu cred că proiectul Johannis ne-ar fi scos din multe. Acum mă uit în jur şi nu văd decât firme care se închid, bani aruncaţi pe geam, toţi la grămadă un mare nimic. Ăsta e rezultatul votului. În rest, o să vedem, dar Băsescu stă pe un butoi de pulbere şi de ce, întreb şi eu ca proasta-n târg? Puterea, ca miză, iese din sfera mea e înţelegere. Pentru mine mult mai important este să mă pui să fac ceea ce ştiu. Puterea e o frecţie, la doi metri pătraţi cât ne rămân din viaţa asta.

Mai bine fara spunea...

@Taps, dear
Chiar ar fi ţinut faza cu Johannis şi ciar ar fi dat un semnal. Că nu poţi reforma sistemul cap-coadă, e altă mâncare de peşte, dar ar fi fost o deschidere. Sub Băsescu, al cărui guvern aşa-zis de dreapta, care e în stare doar să dea legi absolut imbecile în vremuri de criză - măreşte impozitul când IMM-urile sînt sufocate de taxe şi impozite - îşi asumă răspunderea guvernamentală pe nimic, că nu-ţi stă nici dracu' la stat, să plăteşti impozite de Europa, dar să ai salarii de BurkinaFaso şi aşa mai departe. Deşi sînt vai mama mea ce cu capul în nori pot fi, la fazele astea nu pot să nu fiu, pragmatică până la greaţă şi să nu mă întreb de ce pula mea nu-s încurajaţi ăştia mici şi turbaţi în vremuri de criză, şi aşteptăm să vină să ne scoată investiţiile străine din rahat.
Şi, repet ce am scris în post, au dat bani pe şest, am aici în judeţ drumuri care nu-s făcute de 30 de ani şi acum au venit brusc bani din "rezerva guvernamentală", peste tot se lucrează la drumuri. Ei, nu mă înnebuni, fix anul ăsta au venit banii. Sînt de acord că jocurile-s cu mult peste capul meu, dar nu mă lua de tîmpită. Eu cred că nu sînt, dar, mai ştii?
Cît despre rîs, mai cujetă... Nu numai că am colegi care au lucrat la externe ani de zile şi au zis chestia asta, dar s-a şi văzut anul trecut în decizia Germaniei. Sigur că e de râs, dar chiar aşa e, nenică. Că-z doară n-or fi neşte tinerei în PE, sînt tot ăia tîmpiţi, care se agaţă de scaune, ca şi la noi.

vcxvxcvxc spunea...

Taps
Vezi bine că sîntem de acord şi mă omori cu amăgitul ăsta. Îţi repet, sînt pragmatică pînă la greaţă, detest să-mi bat capul cu contextul politic, general, naţional şi galactic, da' nu pot să nu văd. Eu ar trebui, desigur, să fiu cea mai înfocată anti-pesedeu', şi sînt, dar nu văd altă soluţie a ieşirii din criză. Nu văd. Că nu-mi garantează nimeni nimic, e o prostie de argument, eu nu ştiu dacă mă lasă tensiunea să nu mor în somn - cea mai ok moarte, de altfel -, darămite că nu iese cum sper eu că ar fi normal să iasă, adică să ieşim dracu' din criza economică, generată de aia politică. E o mîrşăvie fără nici un fel de margini beţia puterii. Că eşti la putere şi nu ai un chior şi te uiţi la tine în oglindă şi te admiri. Să crape lumea, da' tu eşti şef. Cîh.

Mai bine fara spunea...

Şi,ca să mă răzbun, olecuţă, şi eu: nu generaliza. Eu, românca, chiar am apetenţă pentru politica normală. Aleşii sînt funcţionari, să-şi facă treaba. ATÎT.

Mai bine fara spunea...

Te contrazic ca să te aprob, în acelaşi timp. Ai dreptate în ceea ce priveşte monarhia - chestie foarte veche la mine, de-a dreptul mucegăită -, dar nu ai dreptate în ceea ce priveşte statistica. Statistica e un cumul de cifre, noi sîntem un cumul de indivizi, care acţionăm în funcţie de context. O literă într-un cuvânt, până la frază mai e vreme. Problema e că noi trăim cu semnul exclamării de prea multă vreme. Nu numai că e obositor, dar e de-a dreptul penibil.

Mai bine fara spunea...

Şi mie. Şi tare aş fi vrut să întrerup comentariile aici, la 13.

Rodicutza spunea...

Inteleg ca nu mai vrei comentarii ca ai vrea mai degrab' sa uiti
dar pentru ca "au pus osul in cotetul lui Azor"
("ca pe el sa-l baluim si sa nu il mai iubim")
zic sa te asigur: am votat cu Geoana,
dar bolborosind zile in sir: daca pierde alegerile asta pe care le avea bagate in buzunar
pe la mijlocul campaniei cand isi daduse Base seama ca c'est futu si era ca muscat de viespi...ce spectacol
zic daca pierde chiar ca e prostanac si nici n-are ce sa-mi para rau. Si uite ca a reusit sa piarda. Erorile decisive chiar tin de domeniul marii prostii.
Nu e o consolare eficace da' folosita repetitiv toceste varaful cutitului...

Mai bine fara spunea...

@Rod
Nasol e ce se întâmplă şi acum şi tot tămbălăul cu formarea guvernului, cu contestarea alegerilor. Ai dreptate şi se pierde în continuarea vremea, ăia de la FMI vin săptămâna viitoare, în rest... în asentimentul lui "chestii livreşti", numai că nu-s furioasă, ci scîrbită aşa de tare şi plictisită şi... hm.

Mai bine fara spunea...

Ei, cum e? Am greşit sau am avut dreptate? of,of

De unde mă citesc

free counters

Persoane interesate

Despre mine

N-am cine stie ce de spus, ma cam fascineaza lumea, restul e...literatura