Maukie - the virtual cat

duminică, 23 august 2009

Ploi anunţate

Ştie cineva cum poate fi ucis un cactus? Cu o mitralieră, un Kalaşnikov, ceva? Bestia de Ţeposu Castravete m-a înţepat din nou, dar nu pot să nu rîd cum zbieram, dar tot nu mă înduram să-i dau drumul pe jos. Cineva mi-a spus că ar trebui să mă apuc de Zen. Nu, deci, nu, mulţumesc.

În seara de duminică ploioasă - Doamne, ce binecuvîntare sunetul ploii - gîndul la prieteni mici, din ţepi de megabiţi. Şi iată la ce m-am gîndit pentru Rodicutzag şi Dragoş, care mă iartă de fiecare datăăăăăă. Aha, şi Bursucul timid se înscrie în programa şcolară. Iaca aşa am ales pentru voi:

"Oare porniseră la drum în acelaşi scop ca şi luminiţa rătăcitoare?
Din pricina vîntului care vîjîia printre crengi, nu se putea auzi din depărtare ce vorbeau. Cum însă se respectau unii pe alţii, în calitatea lor de soli, aveau s-o recunoască şi pe ea ca atare. Şi, în definitiv, tot trebuia să întrebe pe cineva care e drumul. Iar o altă ocazie, mai favorabilă, n-avea cum să se ivească acum, în toiul nopţii şi în inima pădurii. Prin urmare, îşi luă inima în dinţi, ieşi din ascunziş, flutură steguleţul alb şi, tremurînd, rămase locului în aer."

"Bastian privi în urma lor cum ieşeau pe poartă, înapoi în Fantazia. Amîndoi se mai întoarseră o dată şi-i făcură semn cu mîna. Pe urmă capul de şarpe negru coborî pînă ce se află din nou pe pămînt. Bastian nu-i mai putea vedea pe Atreiu şi pe Fuhur.
Acum era singur.
Se întoarse spre celălalt cap de şarpe, cel alb, şi văzu că în acelaşi timp acesta se ridicase şi că trupurile şerpilor se arcuiseră formînd o poartă la fel ca şi mai înainte, pe partea cealaltă."

"Povestea fără sfîrşit" a lui Michael Ende pe care o am eu e incredibil de specială.
Bon, şi dacă mă mai întreabă telefonul dacă nu vreau să cîştig bilete la concertul Madonnei - ia, hai, pa. ce mi-e dolănescu, ce mi-e michael jackson, ce mi-e madonna, ce mi-e irina loghin...- îl agăţ de cactus, să trăiască fericiţi pînă la adînci bătrineţi.

15 comentarii:

Anonim spunea...

michael jackson is dead though - un pas inainte fata de ceilalti 3 :)

Mai bine fara spunea...

Stre
:-))... si capra de Dolanescu...
e incredibila, totusi, isteria asta de masa, voluptatea asta de a boci,a urla, a te sinucide, eventual, a uri, prin extensie, oameni perfect necunoscuti, care nu-ti impartasesc fanatismele...

Mai bine fara spunea...

...mai ales ca eu nu stiu de nici un protest, din partea nici unui fan club, or smth, care sa protesteze impotriva nesimtirii de a-i profana ramasitele... sta omul neingropat de 3 luni, ca mi se face rau numai cind ma gindesc...
Sa fiu in locul lui MJ i-as bintui oleaca pe fani, cu usi trintite si geamuri sparte...

Mai bine fara spunea...

"protest care sa protesteze"... foarte desteapta mi-s astazi...

Anonim spunea...

dolanescu is dead? habar n'aveam, traiesc pe alta planeta [tlon]. good news, ziua se anunta placuta.

+ ca e si racoare afara.

Mai bine fara spunea...

Ooooo, draga, dar te rog frumos... a fost tragedie nationala... N-ai o mama hotarita sa boceasca toti mortii, din toate familiile, din toata lumea? Hmmmm... cum se nasc unii cu o silver spoon in their mouth, eu doar cu o plastic fork in my ass!

Anonim spunea...

nope no moms on tlon. just cheap drugz and thomas mann.

atentie cu furca aia - poti fi arestata in avion dac'o gaseste.

Mai bine fara spunea...

cheap drugz, ce binecuvintare, zic eu bine cu furca aia, ce noroc au unii...
alt noroc de asta a avut un prieten, mare fumator, mare, care si-a luat scurt o amenda de 50 de euro pentru ca si-a aprins o tigara intr-un bar din Olanda. La protestele lui indignate "Bine, dar toti fumeaza!", i s-a explicat ca bastinasii fumau marijuana selecta, nu nicotina imputita. Bine, zic, si ce-ai facut? Ce sa fac, zice, m-am drogat doua saptamini non-stop, fumam cite doua pachete de marijuana pe zi...

Anonim spunea...

http://www.theeraser.net/Stage1UK/

Bursucu timid spunea...

"Ştie cineva cum poate fi ucis un cactus?" - greu, tare greu...

depinde ce fel de cactus ai. daca-i din ala cu ghimpi mici-mici, care se-nfig in piele la cea mai usoara atingere, si care trebuie scosi cu penseta, cautati cu lupa...

n-am reusit sa ucid nici unul. in schimb, am invatat sa-i minuiesc cu manusi. de schi.

[ povestea "castravetelui" tau mi-a adus aminte de oamenii-cactusi din "The scar" al lui China Mieville... ei n-aveau a se teme de femeile-anofele. ]

multumesc pentru gind. Die unendliche Geschichte... o lectura frumoasa, dintr-o alta viata.

Mai bine fara spunea...

Burs
E din ala fenomenal, cu niste tepi lungi si melodiosi si desi ca o capatina de nou-nascut - ma rog, deocamdata e foarte mic, dar creste cu fiecare furtuna in care trebuie sa-l mut, ca sa inchid geamurile... Asta e problema, de fapt, trebuie sa-l mut intr-un vas mai mare, ca saracul a crescut prea mare pentru vas si la cea mai mica atingere se dezechilibreaza si cade pe-o parte, de gras ce-i... Cu manusi de ski, zici. Receptionat.
Well, feminista din mine protesteaza la femeile-anofele, dar am injurat si eu toate tintaroaicele sugatoare de singe.
Ma bucur ca ti-au placut citatele mele. Sint de la inceputul si sfirsitul cartii, ca sa fac si eu un arc serpesc. Thanks

Rodicutza spunea...

Bine luminitză rătăcitoare că te simti asa asigurată din trei părti (hi Dragos, hi Bursucu timid), da’ vorba maicii mele că de la o vreme va trebui să inveti să te ierti singură imi zicea mama mie, nu adesea că nu eram fată rea dar cand mă făcusem mare si imi ceream iertare plangand… ca noi azi suntem, da' maine cine stie ?
Si vezi deasemeni că mai trebuie si să te pregătesti să intri in randul lumii tale : "În mod normal, luminiţele rătăcitoare sînt cele care îi fac pe ceilalţi să se rătăcească."

Mai bine fara spunea...

Rod
Deocamdata, Fantazia e pe primul loc si e in pericol. Sol, am zis, in cautarea lui Bastian Balthazar Bux!
Nu-l uita pe Strelnikov, pentru mine, ca eu l-am uitat si, uite, still, ce bine ne merge. Asa ca sint asigurata din toate punctele cardinale.
Eu am fost cel mai rau copchil posibil existent, asa ca mama ma alinta plantindu-mi codite pe cap, de care ma trageam doar ca sa simt ca mi se misca creierul.
Dupa ce Fantazia isi revine, redevin si eu luminita ratacitoare din poveste. Sau cei doi serpi, depinde.

Unknown spunea...

La Dedeman gasesti niste manusi speciale (de lacatush sau electrician), costa putin, vreo 3 lei si poti manipula cu ele dihania :). Te imbratisez aici ca nu te pot contacta pe mess.

Mai bine fara spunea...

@Cath
Nu-i sufăr pe ăia de la Dedeman cu "discutiile lor aprinse".
Şi tu ai de dat niste explicaţii, missy. Ai zis că vii încoa'. Deci?

De unde mă citesc

free counters

Persoane interesate

Despre mine

N-am cine stie ce de spus, ma cam fascineaza lumea, restul e...literatura